WhatsApp: Nëse e merrni këtë mesazh, llogaria juaj është në rrezik

Për t'u siguruar që po përdorin aplikacionin e duhur, përdoruesve të Android u këshillohet të heqin çdo version jozyrtar, të vizitojnë faqen zyrtare të internetit, të shkarkojnë WhatsApp ose WhatsApp Business dhe të riregjistrojnë numrin e tyre të celularit.

Përdoruesit e aplikacionit të njohur të mesazheve WhatsApp janë paralajmëruar për rreziqet e një kodi që mund të mbërrijë në telefonin e tyre celular. Nëse marrin një të tillë, këshillohet që të mos e përdorin në asnjë mënyrë. Në Qendrën e Ndihmës, WhatsApp shpjegon se si njoftohen përdoruesit kur dikush përpiqet të regjistrojë një llogari WhatsApp me numrin e tyre të celularit. Nëse merrni një mesazh të tillë, kjo do të thotë që dikush ka futur numrin tuaj dhe ka kërkuar një kod regjistrimi. Ndërsa arsyeja mund të jetë e padëmshme – për shembull, një numër i futur gabimisht – mund të jetë gjithashtu një përpjekje për të “marrë kontrollin e llogarisë suaj”.

WhatsApp thotë: “Nuk duhet ta ndani kurrë kodin tuaj të verifikimit të WhatsApp me të tjerët. Nëse dikush përpiqet të marrë përsipër llogarinë tuaj, do t’i duhet një kod verifikimi me SMS që i dërgohet numrit tuaj të celularit. Pa këtë kod, përdoruesi që përpiqet të verifikojë numrin tuaj nuk mund ta përfundojë verifikimin ose ta përdorë numrin tuaj në WhatsApp. Kjo do të thotë që ju mbeteni në kontroll të plotë të llogarisë suaj.” Pronarët e aplikacionit theksojnë se WhatsApp nuk ka të dhëna të mjaftueshme për të qenë në gjendje të përcaktojë identitetin e personit që përpiqet të verifikojë numrin tuaj, raporton portali LancsLive. Ata gjithashtu shtojnë se: “WhatsApp është i mbrojtur nga enkriptimi nga fillimi në fund dhe mesazhet ruhen në pajisjen tuaj, kështu që dikush që hyn në llogarinë tuaj nga një pajisje tjetër nuk mund t’i lexojë bisedat tuaja të mëparshme.” Megjithatë, ky nuk është paralajmërimi i vetëm.

Qendra e ndihmës gjithashtu deklaron se përdoruesit duhet t’i kushtojnë vëmendje mesazhit që thotë, “Ky aplikacion është i rremë”. Ata shpjegojnë, “Nëse e keni marrë këtë mesazh Play Protect nga Google, ndoshta po përdorni një version jozyrtar të WhatsApp. Për arsye sigurie, Google mund të çaktivizojë dhe heqë aplikacione të tilla. Aplikacionet jozyrtare të WhatsApp janë versione të modifikuara të krijuara nga palë të treta dhe shkelin Kushtet tona të Shërbimit. Ne nuk i mbështesim aplikacione të tilla sepse ato kompromentojnë privatësinë, sigurinë dhe mbrojtjen tuaj.” Për t’u siguruar që po përdorin aplikacionin e saktë, përdoruesve të Android u këshillohet të çinstalojnë çdo version jozyrtar, të vizitojnë faqen zyrtare të internetit, të shkarkojnë WhatsApp ose WhatsApp Business dhe të riregjistrojnë numrin e tyre të celularit. WhatsApp paralajmëron, “Ne nuk mund të garantojmë që historiku juaj i bisedave do të transferohet pasi WhatsApp nuk mbështet aplikacione jozyrtare.”

LEXO EDHE:

Back to top button