Zaev nuk pranon zgjedhje të parakohshme: Pengojnë zhvillimin ekonomik

Për Kryeministrin e vendit, Zoran Zaev, kërkesa e liderit të VMRO-DPMNE-së Hristijan Mickoski për mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare në fund të vitit së bashku me zgjedhjet lokale është e papranueshme.

“Ne kemi nevojë për të ndaluar zgjedhjet e parakohshme, ato pengojnë ekonominë. Vendi ka një drejtim të qartë në të cilin po lëviz. Çdo drejtim i hershëm do të thotë ngadalësim i proceseve ekonomike. Zgjedhjet e ardhshme janë në vitin 2024 dhe deri atëherë të gjithë duhet të hapim mëngët dhe të punojmë, tha Zoran Zaev, kryeministër.

Ndryshe lideri i VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski, sot dhe njëherë bëri thirrje për zgjedhje të parakohshme parlamentare dhe propozoi që regjistrimi të mbahej në mars ose prill 2022.

“Zgjedhjet e parakohshme parlamentare duhet të mbahen sa më shpejt të jetë e mundur sepse kjo shumicë qeveritare e paqëndrueshme ka treguar se Maqedonia është një regjim hibrid. Një shumicë e re është e nevojshme për ta çuar Maqedoninë në rrugën e duhur,” tha Hristijan  Mickoski, kryetar i VMRO-DPMNE-së.

 

LEXO EDHE:

Back to top button