Zgjedhjet në Kosovë, kjo është renditja e subjekteve politike

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) ka hedhur të hënën shortin për renditjen e fletëvotimeve të subjekteve politike në zgjedhjet e jashtëzakonshme parlamentare që do të mbahen më 14 shkurt.  Partia e parë në këtë listë do të jetë Iniciativa e Re Demokratike e Kosovës – IRDK – 111. Në zgjedhjet e jashtëzakonshme parlamentare që do të mbahen më 14 shkurt, partitë kryesore në vend e kanë këtë renditje: Lëvizja Vetëvendosje do të mbajë numrin 127, Lidhja Demokratike e Kosovës numrin 132, Partia Demokratike e Kosovës numrin 134, Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës do të mbajë numrin 135, Nisma Socialdemokrate numrin 121, partia Fjala numrin 138.

- Advertisment -

Ndërkaq nga partitë joshumicë deri më tash është tërhequr shorti për: Partia Rome e Bashkuar e Kosovës 117, Lëvizja Përparimtare e Romëve të Kosovës LPRK 123, Lëvizja për Bashkëveprim 116, Koalicioni VATA – 113, Nova Demokracka Strava 131, Iniciativa e Re Demokratike e Kosovës – IRDK – 111, Partia Demokratike e Ashkalinjve të Kosovës – 128, Srpski Demokratski Savez SDS – 118, Romani Iniciativa – 124, Srpska Lista – 119, YTHP do të mbajë numrin 114, Partia e Ashaklinjve për Integrim me numrin 113, Koalicioni Zaieno – 122, Partia Liberale Egjiptiane – SDU – 125 .

Me këtë rast, kryetarja e KQZ-së, Valdete Daka ka garantuar të gjithë pjesëmarrësit në këtë proces se KQZ është duke u angazhuar për zgjedhje të lira dhe demokratike.

“Edhe subjektet politike kanë përgjegjësinë e tyre të pazëvendësueshme për mbarëvajtjen e procesit zgjedhor. Prandaj u bëj thirrje të gjithëve që të “, tha ajo.

 

LEXO EDHE:

Back to top button