A duhet pastruar me ujë mishi i pjekur?

A duhet pastruar me ujë mishi i pjekur?

Mijëra njerëz nëpër botë për të shmangur prezencën e yndyrërave të tepërta në mishin e pjekur, vendosin që të njëjtit t’i pastrojnë me ujë. Në kuptikm të parë një gjë e tillë mund të duket e logjikshme por studimet e ndryshme kanë dëshmuar se një gjë e tillë përveç që nuk ka efekt mund të jetë edhe e dëmshme.

Një studim i FDA-së (Food and Drug Administration) bërë vite më parë ka dëshmuar se një kombinim mes ujit dhe vajit të djegur në përbërje të mishit mund të ketë efekte anësore të cilat rezultojnë me komplekimin e procesit të tretjes. Në disa mostra studimi është konstatuar potencial i bazave kancerogjene, por një gjë e tillë nuk ka rezultuar akoma si fakt i kryer.

Rekomandimi i mjekëve dhe nutricionistëve është që një veprim i tillë të evitohet.

LEXO EDHE:

Back to top button