A e dini pse duhet të vendosni orizin në banjë?

Banjo është një nga vendet më të pista në shtëpi dhe ne i kushtojmë shumë rëndësi pastrimit të saj. A e dini se orizi mund të ndihmojë në parandalimin e formimit të njollave?

Megjithëse ka produkte të shumta pastrimi, shpesh është e nevojshme të mbështeteni në metoda alternative të pastrimit, sepse ato nuk janë mjaft efektive. Në mënyrë të parashikueshme, akumulimet në shkallë të gjerë grumbullohen në banjë, veçanërisht në lavamanë, rubinet dhe në vaskë dhe dushe.

Mund të jetë veçanërisht e vështirë të parandaloni formimin e njollave të zeza në fugat midis pllakave dhe zonave të tjera në banjë. Përveç kësaj, një erë e pakëndshme përhapet shpesh nëpër banjë për shkak të njollave të tilla dhe ujërave të zeza.

Lajmi i mirë është se ju mund ta zgjidhni këtë problem në një mënyrë të thjeshtë. Merrni një maskë të zakonshme kirurgjikale, prisni njërin skaj dhe hapeni gjerësisht që të duket si një qese.

Fillimisht vendosni orizin brenda, pastaj pak detergjent, mbyllni gjithçka me fundin e maskës që keni prerë. Më pas varni çantën diku afër tualetit. Orizi do të thithë lagështinë që prodhohet dhe kështu do të zvogëlojë formimin e njollave të tjera.

LEXO EDHE:

Back to top button