Angelina Jolie shet për 7 milionë paund pikturën e Churchill

“Kulla e xhamisë Koutoubia”, një pamje panoramike e Marrakesh e pikturuar nga ish-ministri britanik Winston Churchill, u shit për 7 milionë paund në Londër nga shtëpia e ankandeve Christie’s. Churchill u frymëzua nga qyteti Marok dhe e bëri pikturën gjatë një turneu në qytet gjatë Luftës së Dytë Botërore në 1943.

Vepra, e cila ishte në pronësi të aktores Angelina Jolie, u vlerësua në mes 1.5 dhe 2.5 milionë paund, por ofertat u rritën deri në 7 milionë paund.

Duke llogaritur tarifat e komisioneve, shifra përfundimtare është 8.2 milionë paund.

U shitën gjithashtu edhe dy piktura të tjera të Churchill. Të tre veprat u shitën për 9.43 milionë paund.

LEXO EDHE:

Back to top button