Atletja me shumë alergji, por me dhjetëra medalje

Natasha Koates ka një gjendje të rrallë të quajtur sindromi i aktivizimit të qelizave DIREK. Çdo gjë, nga djersitja e deri te e qeshura mund të shkaktojë një reaksion alergjik kërcënues për jetën e saj. Një sërë alergjishë si djersitja e tepërt dhe e papritur, emocionet e forta, erërat e rënda i shkaktojnë asaj vështirësi në frymëmarrje dhe në gëlltitje. Ajo shtrohet në spital të paktën çdo dy javë. Por Natasha është një motivim për shumicën që e ndjekin punën e saj, sepse nuk e ka lënë gjendjen shëndetësore të jetë pengesë. Si një atlete me arritje të mëdha dhe me aftësi të kufizuara, Natasha ka fituar 22 tituj britanikë dhe 38 medalje britanike për aktivitete të ndryshme sportive. Gjendja e saj e bën trajnimin dhe konkurrencën sfiduese. Por kjo vetëm i bën fitoret aq më të ëmbla.

- Advertisment -

LEXO EDHE:

Back to top button