Aty ku mbaron qyteti. Arvaikheer, Mongoli

Aty ku mbaron qyteti. Arvaikheer, Mongoli

Arvaikheer është një qytet në Mongoli që strehon 30,000 banorë. Është kryeqyteti i provincës Övörkhangai dhe ndodhet në mes të tokës së Mongolisë prej 1,5 milionë km katrorë. Kryesisht, qyteti është i njohur për artin e tij tradicional, blegtorinë dhe sportet e kuajve. Festivalet vjetore rajonale të kuajve mbahen për të festuar historinë e saj të gjatë të kuajve të famshëm të garave (që daton në shekullin e 18-të).

@worldurbanplanning

Në Mongoli, ne gjejmë planet e përdorimit të tokës në tre nivele; Kombëtare, Provinciale dhe Lokale. Së pari, Plani Kombëtar i Menaxhimit të Tokës mbulon të gjithë vendin e Mongolisë dhe pasqyron planifikimin strategjik 20 vjet përpara. Misioni i saj është të zhvillojë një plan të arsyeshëm për zhvillimin, ruajtjen e qëndrueshme dhe mbrojtjen e vendit. Ai gjithashtu duhet të sigurojë që të punojë drejt përmirësimit të standardeve të jetesës për qytetarët e tij dhe të rritjes së ekonomisë kombëtare.

Së dyti, Planet Krahinor dhe Kryeqytet të Përdorimit të Tokës mbulojnë krahinën me fokus në kryeqytetin e provincës. Planet duhet të ndjekin Planin Kombëtar të Menaxhimit të Tokës dhe duhet të pasqyrojnë çështjet mjedisore dhe çështjet që lidhen me mbrojtjen e tokës. Ky plan demonstron planifikimin strategjik 12 – 15 vjet përpara.

Së fundi, Planet e Përdorimit të Tokës së Nën-qarqeve janë një plan i detajuar që merret me menaxhimin e menjëhershëm të tokës dhe çështjet e zhvillimit brenda nën-qarkut. Plani kërkohet të ndjekë Planin Kombëtar dhe Krahinor dhe krijohet çdo vit.

LEXO EDHE:

Back to top button