Banorët e Çairit dhe Butelit në panik nga vjedhja e vazhdueshme e automjeteve

Banorët e rajonit të komunës së Çairit dhe Butelit në panik nga vjedhja e automjeteve. Në rrjetet sociale qytetarët kanë alarmuar se për një periudhë të shkurtër janë vjedhur më shumë makina, sidomos të tipit Golf 5. Automjeti i fundit i këtij tipi është vjedhur një ditë më parë në lagjen Fushë Tophanë. Qytetarët e anketuar, në këtë lagje thonë se kohëve të fundit kanë dëgjuar për vjedhje të shumta dhe të ndryshme. Dyshojnë se vjedhësit janë nga vende të tjera.

- Advertisements -

Vazhdimisht vjedhin në këtë pjesë, vazhdimisht vjedhin. Nuk e di, ndoshta vijnë prej rretheve tjera, ose lagjeve tjera. E njëjta gjë si qentë që po i depërtojnë prej një qyteti në një komunë tjetër edhe vjedhjet e veturave, e vjedhjet tjera bëhen prej lagjeve tjera.

A ka siguri aq sa duhet? Nuk ka, ja sa vijnë menjëherë shkojnë, ajo është, vijnë e shkojnë, nuk e di se çka është puna!

Kjo është diçka e habitshme, pse e bëjnë nuk e di çka është puna. // Siç duket nuk ka siguri duhet të kontrollohen, vjedhësit duhet ti gjejnë.

Nga Ministria e Punëve të Brendshme thonë se qytetarët nuk kanë nevojë të bëjnë panik. Zëdhënësi Toni Angellovski, konfirmon se në dy javët e fundit në Çair dhe Butel janë paraqitur si të vjedhura vetëm dy makina.

 “Ne në këtë periudhë nga 1 nëntori deri më 16 nëntor, është denoncuar një automjet i vjedhur në komunën e Çairit. Dhe ne si ministri e Punëve të Brendshme ndërmarrim masa dhe aktivitet e për gjetjen e automjetit të vjedhur. Dhe kemi një automjet të vjedhur edhe në territorin e Komunës së Butelit’ deklaroi Toni Angellovski, MPB.

 Nga MPB theksojnë se ditë më parë e kanë kapur një grup në Komunën e Shuto Orizares, i cili ka vjedhur pajisje nëpër automjete si akumulatorë dhe pajisje të tjera. Ndërkohë në Koliçanin e Epërm është gjetur edhe një veturë e vjedhur në Kosovë.

Mefail Ismaili

LEXO EDHE:

Back to top button