Bill Gates është i shqetësuar për humbjen e punës së tij për shkak të inteligjencës artificiale

Bill Gates, themeluesi i Microsoft, së fundmi ka shprehur shqetësimin se inteligjenca artificiale mund të marrë përsipër punën e tij, pavarësisht se është një nga mbështetësit më të mëdhenj të saj

Në një episod të podcast-it të tij Unconfuse Me with Bill Gates, ai foli me CEO të OpenAI, Sam Altman, ku ndau pikëpamjet e tij mbi shpejtësinë e përparimit në teknologjitë e AI, të cilat ai thotë se e kanë befasuar me efektivitetin e tyre.

Gjatë bisedës, ata prekën tema të tilla si GPT-5, superinteligjenca dhe aftësitë video që vijnë në ChatGPT.

Gates pranoi se ai është skeptik ndaj inteligjencës artificiale dhe se ai nuk pret që chatbots, si ChatGPT, të jenë kaq të aftë për të kryer detyra komplekse.

Një nga pikat kryesore të podcastit ishte kur Gates shprehu frikën e tij se inteligjenca artificiale mund të zëvendësonte njerëzit në shumë punë.

LEXO EDHE:

Back to top button