Bllokimi i porteve nga rusët, Ukraina eksportoi këtë qershor 40% më pak grurë

Bllokimi i porteve nga rusët, Ukraina eksportoi këtë qershor 40% më pak grurë

Ukraina eksportoi 40% më pak grurë në gjysmën e parë të qershorit sesa në të njëjtën periudhë të vitit 2021.

Ministria e Politikës Agrare dhe Ushqimit fajësoi për rënien bllokadën e Rusisë ndaj porteve ukrainase në Detin e Zi, raporton agjencia e lajmeve Interfax-Ukraine.

Megjithatë, gjatë gjithë vitit, ministria tha gjithashtu se eksporti i përgjithshëm, nga korriku 2021-qershor 2022 – 10.3% më i lartë se 12 muajt e mëparshëm.

Ndërkohë, zëvendësministri i parë i Politikës Agrare dhe Ushqimit, Taras Vysotskyy, thotë se nëse portet e Ukrainës mbeten të bllokuara, ajo do të përdorë kontejnerë të lëvizshëm drithërash për të ruajtur ato që nuk mund të eksportohen.

LEXO EDHE:

Back to top button