Çfarë ndodh në trup nëse vononi urinimin?

Nëse fshikëza juaj është e shëndetshme, ajo mund të shtrihet për të mbajtur sasi më të mëdha të urinës gjatë një periudhe kohore

Megjithatë, rekomandohet që të zbrazni fshikëzën tuaj çdo tre orë, edhe nëse nuk ndjeni nevojën.

Mbajtja e tepërt e urinës në fshikëz ose frenimi i urinimit mund të ketë pasoja të rënda shëndetësore.

Mbajtja e urinës për një kohë të gjatë mund të shkaktojë trashjen e mureve të fshikëzës, gjë që mund të ndikojë në rrjedhjen e urinës në fshikëz, raporton Health Digest.

Kjo gjendje mund ta bëjë të vështirë zgjerimin dhe tkurrjen e mureve. Kjo do ta bëjë të vështirë zbrazjen e plotë të fshikëzës.

Shtrydhja për një kohë të gjatë gjithashtu mund të shkaktojë që bakteret të grumbullohen në fshikëz dhe të shumohen me kalimin e kohës, duke çuar në një infeksion të traktit urinar.

Nëse vuani nga një infeksion i traktit urinar, ka të ngjarë të përjetoni dhimbje dhe ndjesi shpimi gjilpërash gjatë urinimit.

Përveç kësaj, ju mund të ndjeni nevojën për të urinuar por arrini të kaloni vetëm një sasi të vogël. Nxitja është rezultat i acarimit të rreshtimit të fshikëzës, gjë që krijon ndjenjën se duhet të urinoni edhe kur vetë fshikëza është mjaft bosh.

Kur urina qëndron në fshikëzën tuaj për një kohë të gjatë, ekziston gjithashtu rreziku që mineralet, kripërat dhe proteinat në urinë të kristalizohen.

Kjo urinë e kristalizuar më pas mund të formojë gurë në veshka. Gurët në veshka mund të jenë shumë të dhimbshëm, por gjithashtu mund të bllokohen në traktin urinar, gjë që mund të vështirësojë urinimin dhe të shkaktojë një sërë problemesh të tjera të veshkave.

Ju mund të mos e kuptoni se keni një gur derisa të udhëtojë nga veshka në fshikëz.

Ky proces zakonisht shoqërohet me dhimbje të konsiderueshme që zakonisht ndihen në shpinë ose në bark dhe mund të lëvizin në ijë.

Ju gjithashtu mund të vëreni gjak në urinë dhe një temperaturë të ngritur të trupit. Nëse guri është mjaft i vogël, ai duhet të kalojë vetë përmes urinës.

Nëse është shumë i madh për të kaluar vetë, mund t’ju duhet një operacion për të thyer gurin në mënyrë që të kalojë lehtësisht përmes urinës.

LEXO EDHE:

Back to top button