Dy biznesmenë shqiptarë i kanë paguar 350 mijë euro në dorë  Bokit 13

Resul Lloga dhe Ardian Amzovski nga kompania e ndërtimit “Drim Bilding” Bojan Jovanostvit i kanë dhënë 350,000 euro kesh. Paratë ia kanë dhënë për ndërtimin e shtëpive për të moshuarit, ndërsa u është premtuar tokë shtetërore në komunën e Karposhit. Në dëshminë e sotme, ata thanë se kanë paguar edhe 260,000 euro në llogarinë e koordinatores së projektit, Jasna Mandiq. Si Lloga, ashtu edhe Amzovski i kanë besuar projektit, por më pas kanë kuptuar se janë mashtruar.

- Advertisements -

Ne fituam besimin se kishte njerëz nga Qeveria, siç janë Frosina Remenski, Aleksandar Kiracovski herë pas here morën pjesë në takime dhe kur i shihni ju keni besim se projekti do të realizohet- tha Resul Lloga, dëshmita.

Pas përfundimit të afatit në të cilin Lidhja Ndërkombëtare, sipas marrëveshjes, do t’u siguronte atyre tokë shtetërore dhe leje ndërtimi, biznesmenët filluan të kërkonin kthimin e parave.

155,000 euro mi ktheu. vazhdimisht më kthente para, siç shkoja ashtu mi kthente paratë, në disa raste. Plani i biznesit ishte i mirë, marrëveshja e bashkëpunimit shpresohej të kishte sukses. Ne kishim plan për të investuar edhe më shumë para dhe për ta përfunduar atë brenda dy vjetësh- pohoi Ardian Amzoski, dëshmitar.

Sipas aktakuzës, biznesmenët janë hutuar dhe mashtruar për projektet për të ndërtuar një Qendër Evropiane për të moshuarit dhe Shërbime mobile. Ato i ka marrë Bojan Jovanovski si kryetar i Lidhjes dhe ish-deputetja Remenski nga radhët e LSDM, sipas aktakuzës, me reputacionin dhe autoritetin e saj i ka mbështetur projektet në takimet me biznesmenët e dëmtuar.

Igor Stefanovski

LEXO EDHE:

Back to top button