Egjipt, zbulohet anije ushtarake antike

Një ekip studiuesish egjiptianë dhe francezë gjetën rrënojat e një anijeje antike ushtarake në Thonis-Heracleion, një qytet i zhytur përgjatë vijës bregdetare të Egjiptit që kontrollonte dikur grykën e një dege perëndimore të Nilit. Anija prej 80 metrash kishte një fund të rrafshët, lopata dhe vela të madhe. Kur tempulli i madh i qytetit Amun u shemb në shekullin e dytë, ajo fundosi anijen, e cila ishte ankoruar afër. Studiuesit gjithashtu identifikuan një zonë funerale të datuar në shekullin e katërt, ku tregtarët grekë ishin varrosur në vendet e tyre të shenjta pranë tempullit të Amunit.

- Advertisements -

YouTube video

LEXO EDHE:

Back to top button