Fakte interesante për foshnjat e lindura në muajt e dimrit

Fakte interesante për foshnjat e lindura në muajt e dimrit

Revista Owlet Care ka nxjerrë disa fakte interesante nga studimet që kanë studiuar foshnjat e lindura në muajt e dimrit. Ka disa veçori që shkencëtarët kanë vënë re.

Studiuesit nga Harvard dhe Universiteti i Queensland në Australi zbuluan se “foshnjat e dimrit” janë mesatarisht më të mëdhenj se foshnjat e lindura gjatë verës. Ata gjithashtu kryen kërkime në të cilat morën pjesë fëmijë shtatëvjeçarë.

Është vërtetuar se fëmijët e lindur në dimër janë më të gjatë, më të rëndë dhe kanë një perimetër më të madh të kokës.

LEXO EDHE:

Back to top button