Ja kush ishte zgjedhja e parë për rolin kryesor në legjendarin “The Matrix”

Filmi "The Matrix" është një nga filmat fantastiko-shkencor më të njohur të të gjitha kohërave me Keanu Reeves.

Megjithatë, Reeves nuk ishte në fakt zgjedhja e parë për rolin e Neos që e bëri atë të famshëm.

Ekskluziviteti popullor është bërë gjithnjë e më kompleks me kalimin e kohës, duke ndërtuar një histori të tërë të rënies së njerëzimit dhe sesi inteligjenca artificiale mund të përdorte racën njerëzore për të simuluar realitetin, dhe ekskluziviteti është kritikuar gjithashtu për komentet e saj mbi identitetin gjinor, konsumizmin dhe kapitalizmin.

Megjithatë, roli kryesor duhet t’i kishte shkuar Brad Pitt. Gjatë viteve të 90-ta, ai zgjidhte shpesh role interesante. Ai madje e dinte se po rrezikonte, kështu që ai mori nominimin e tij të parë për Oscar për aktorin më të mirë dytësor në filmin “12 majmunët”, i cili u publikua në 1995.

Edhe pse Pitt shpesh rrezikonte me zgjedhjen e roleve në atë kohë, ai përsëri refuzoi të luante në “The Matrix”, kështu që roli iu dha Reeves.

Megjithatë, kjo nuk ndikoi negativisht në karrierën e tij pasi ai u shfaq në një tjetër klasik të të njëjtit vit, Klubi luftarak i David Fincher.

Pitt dikur bëri shaka se “The Matrix” nuk ishte e vetmja kryevepër kinematografike në të cilën iu ofrua të luante.

Interesant është fakti se Will Smith u konsiderua edhe për rolin e Neos, pasi ai kishte arritur tashmë sukses në filma fantastiko-shkencor si Men in Black dhe Dita e Pavarësisë.

Sidoqoftë, Smith mendoi se ai vetëm do ta prishte rolin dhe për këtë arsye nuk donte të luante në filmin popullor.

 

LEXO EDHE:

Back to top button