Lëngu i limonit, të gjitha përfitimet shëndetësore që duhet të dini!

Lëngu i limonit, të gjitha përfitimet shëndetësore që duhet të dini!

Ka disa mite kur bëhet fjalë për shtimin e ujit me limon në dietën tonë, me shumë që e vlerësojnë atë për humbjen e peshës dhe madje edhe luftën kundër kancerit.

Megjithatë, jo të gjitha këto përfitime janë mbështetur nga shkenca. Këtu ne shqyrtojmë disa nga përfitimet e vërteta që vijnë nga pirja e ujit me limon.

Përmirësoni shëndetin e tretjes

Është e rëndësishme të theksohet se pirja e lëngut të limonit dhe ngrënia e tulit të limonit është ajo që përmirëson shëndetin e tretjes, pasi përmban fibra të tretshme dhe sheqerna të thjeshtë. Kjo do të përmirësojë shëndetin e zorrëve dhe madje mund të ndihmojë në uljen e niveleve të sheqerit.

Lehtëson dhimbjen e fytit

Uji i ngrohtë me limon i përzier me mjaltë ka qenë një ilaç shtëpiak për një kohë shumë të gjatë, duke u treguar se funksionon gjatë stinës së ftohtë ose kur keni dhimbje të fytit.

Ndihmon në pastrimin e lëkurës

Pirja e ujit me limon në mëngjes me stomakun bosh mund të ndihmojë në balancimin e trupit tuaj duke nxitur një gjendje më alkaline, e cila dihet se është anti-inflamatore për lëkurën dhe trupin.

LEXO EDHE:

Back to top button