Mexhiti: Balancuesi do të zëvendësohet me ligj për përfaqësim të drejtë

Mexhiti: Balancuesi do të zëvendësohet me ligj për përfaqësim të drejtë

Gazetar: Suad Bajrami

Zëvendëskryeministri i ardhshëm dhe ministër i Ekologjisë, Izet Mexhiti në konventën promovuese të kuadrove pjesëmarrës në ekzekutiv premtoi se do të zëvendësohet balancuesi me ligj për përfaqësim të drejtë.

“Balancuesi do të zëvendësohet me ligj për përfaqësim të drejtë. Me këtë përfaqësimi do të bëhet obligim ligjor”, tha Mexhiti.

Shfuqizimi i balancuesit është edhe pjesë e programit qeveritar.

Avokati i Popullit, paraprakisht për Alsat deklaroi se megjithatë balancuesi nuk duhet të hiqet tërësisht, por të avancohet ose të zëvendësohet me ndonjë masë tjetër.

Ndryshe balancuesi është instrument i cili mban llogari për përfaqësimin e komuniteteve në institucionet shtetërore.

Qëllimi kryesor i këtij instrumenti qe bazohet në Marrëveshjen e Ohrit dhe Kushtetutë është që të parandalojë diskriminimin.

LEXO EDHE:

Back to top button