Mickoski kritikon Kovaçevskin për masën e uljes së pagave mbi mesataren

Mickoski kritikon Kovaçevskin për masën e uljes së pagave mbi mesataren

Sipas kryetarit të VMRO DPMNE Mickoski, njoftimi për uljen e pagave të drejtorëve që janë mbi mesataren si masë kursimi nga kryeministri Dimitar Kovaçevski është joserioze dhe e nxituar.

Sipas Mickoskit, kjo nuk ishte zgjidhje dhe paratë që duhet të sigurohen nga kjo masë ad hok, siç thotë ai, mund të kursehen në mënyrë tjetër.

“Në vend që të vidhni 50 milionë euro përmes minierave në Manastir, përmes tenderëve të montuar për naftë, për qymyr me instant kompanitë, ndaloni vjedhjet, ato para do të përfundojnë në ekonomi dhe do të kursejmë shumë vende pune. Ky është propozimi i VMRO DPMNE-së, sepse dje kam dëgjuar kryeministrin Kovaçevski duke bërë matematikë nëse 100 zyrtarë lokalë do t’u shkurtohen nga 1000 euro, do të kursejnë 100 mijë euro. Më lejoni t’i jap një këshillë të mençur: ai thjesht duhet t’i drejtohet vetes dhe zyrtarëve të qeverisë. Është afërsisht gjysma e mëditjes që e vjedhin zyrtarët e qeverisë”, tha Hristijan Mickoski, kryetar i VMRO-DPMNE-së.

LEXO EDHE:

Back to top button