​Ministri bullgar i Drejtësisë: Jemi teknikisht gati për anëtarësim në zonën Shengen

​Ministri bullgar i Drejtësisë: Jemi teknikisht gati për anëtarësim në zonën Shengen

“Me zonën Shengen gjërat po shkojnë në drejtimin e duhur dhe kjo kryesisht për shkak të përpjekjeve të qeverisë së përkohshme, e cila ngriti një temë të harruar”, tha ministri në detyrë i drejtësisë Krum Zarkov në transmetimin e Nova TV me rastin e vizitës së ardhshme të ekspertëve të Komisionit Evropian në Bullgari, të cilët do të kontrollojnë zbatimin e legjislacionit të zonës Shengen.

Sipas Zarkov, vendet që pengojnë pranimin e Bullgarisë në zonën Shengen e kanë gjithnjë e më të vështirë të gjejnë argumente për këtë.

“Kjo vizitë është vullnetare – ne, së bashku me Rumaninë, kemi kërkuar që të tregojmë edhe një herë se jemi gati me të gjitha parametrat teknikë”, shtoi Zarkov. Sipas tij, nuk ka asnjë arsye që Rumania dhe Bullgaria të ndahen kur të pranohen në zonën Shengen. “Unë nuk e kuptoj pse Rumania duhet të ketë një shans më të mirë se ne. Ne kemi të drejta të barabarta”, tha Zarkov.

Ai shtoi se përpjekjet për anëtarësimin e Bullgarisë në zonën Shengen duhet të vazhdojnë nga qeveria e ardhshme. Vendimi është politik, pasojat janë praktike, tha ministri Zarkov.

“Ka një presion dukshëm të fortë migrator në kufirin bullgaro-turk dhe ne duhet ta sigurojmë atë me forcat që kemi, dhe jo t’i shpërndajmë në kufijtë e brendshëm”, tha Zarkov.

“Bullgaria ka fituar të drejtën e integrimit më të thellë në hapësirën evropiane, e cila është kyçe si për Evropën ashtu edhe për Bullgarinë,” shtoi ministri./BTA/

LEXO EDHE:

Back to top button