Musk demonstron çipin brenda trurit të derrit, synon kurimin e sëmundjeve tek njerëzit


Kompania e Elon Musk, ‘Neuralink”, ka bërë një prezantim, ku ka demostruar një çip i cili është vendosur në trurin e një derri. Pajisja është në madhësinë e një monedhe dhe pa fije.

Tre derra ishin në demonstrim, në këtë ekperiment ndërkohë njerëzit kanë parë sinjalin e neuroneve në kohë reale dhe pikërisht tek derri i quajti Gertrude, ai i cili sipas Musk ka pajisjen të instaluar në tru. Ky çip mund të lejojë njerëzit me kushte neurologjike të kontrollojnë telefonat ose kompjuterët me mendjen e tyre. Gjtahtu, Musk argumentoi se mund të ndihmojë në shërimin e kushteve të tilla si sëmundja e Parkinsonit dhe dëmtimet e palcës kurrizore.

LEXO EDHE:

Back to top button