Në sa shtete mund të udhëtoni me pasaportën e RMV-së pa vizë?

Pasaporta e Maqedonisë renditet e 44-ta sipas Indeksit të pasaportave Henley për vitin 2023 dhe me të mund të udhëtoni në 125 vende të botës pa viza.

Maqedonia e Veriut ka përparuar me një pozicion krahasuar me vitin e kaluar, kur u pozicionua në vendin e 45-të.

Nga vendet e rajonit, pasaporta greke renditet më e mira në vendin e tetë dhe mund të përdoret për të udhëtuar në 185 vende, pasaporta sllovene është në vendin e 11-të (182 vende), e ndjekur nga pasaportat bullgare dhe kroate në vendin e 18-të (174). , serb në vendin e 38-të (136), malazezi 45 (124). Pasaporta e Bosnjës dhe Hercegovinës renditet e 49-ta (118 shtete), e Shqipërisë e 51-ta (115-ta) dhe e Kosovës në vendin e 101-të (41).

Në krye të listës së Henley Passport janë pasaportat japoneze, singaporiane, koreano-jugore, spanjolle, gjermane, italiane dhe skandinave. Në fund, nga ana tjetër, janë dokumentet e udhëtimit të Sirisë, Irakut dhe Afganistanit, me të cilat mund të udhëtohet vetëm në rreth njëzet vende të botës pa viza.

LEXO EDHE:

Back to top button