Në sfilata u shfaqën edhe robotë

Në sfilata u shfaqën edhe robotë

Brendi francez i modës Coperni vendosi së fundmi në javën e modës në Paris që në sfilatën e tyre përveç modeleve të shfaqen edhe robotë të kompanisë Boston Dynamics.

Zakonisht modelet me përmasat e tyre të pamundura dhe aftësinë për të ecur me taka të larta janë yjet e çdo eventi mode ku turma admiron. Por këtë herë modelet luajtën rolin e krijesave të pambrojtura prej mishi dhe gjaku në sfilatën e modës Coperni në Paris, ku ndanë skenën me pesë automatikë robotikë të ashtuquajtur qen.

Megjithatë, kur dritat u fikën, pesë palë sy të gjelbër filluan të vezullojnë në errësirë. Kur robotët zi dhe të verdhë të Boston Dynamic hynë në dhomë, mund të shihje eksitimin në fytyrat e audiencës, ndërsa çdo krijesë dukej se shikonte në sy dhe i afrohej vetë audiencës.

Më pas modelet u shfaqën në pistë dhe iu afruan robotëve dhe më pas ishte roboti që e ndihmoi të hiqte pallton. Një tjetër robot mbante një çantë nga kjo markë.

Dizajnerët e Coperni deklaruan se kjo shfaqje ishte një përrallë e ashtuquajtur moderne për të cilën u frymëzuan nga poema “Ujku dhe qengji” e Jean de la Fontaine, e cila është e shekullit të 17-të. Siç thonë ata, ata e kthyen këtë histori në një marrëdhënie fuqie midis njerëzve dhe robotëve.

 

LEXO EDHE:

Back to top button