Në SHBA sot është e ashtuquajtura “Super e Marta”, e cila është dita më e rëndësishme deri tani në garën për zgjedhjet presidenciale

Në SHBA sot është e ashtuquajtura “Super e Marta”, e cila është dita më e rëndësishme deri tani në garën për zgjedhjet presidenciale

Sot, votuesit në 15 shtete dhe një territor jashtë Shteteve të Bashkuara do të zgjedhin kandidatët për president.

Ata duhet të ofrojnë një pasqyrë të pikave të forta dhe të dobëta të mundshme të ish-presidentit dhe atij aktual Donald Trump dhe Joe Biden, të cilët pritet të përballen në nëntor në një përpjekje për një mandat tjetër në Shtëpinë e Bardhë.

Donald Trump, kandidati kryesor republikan, shpreson të eliminojë më në fund sfiduesen e tij të fundit, Nikki Haley, jashtë garës.

Nga ana tjetër, fushata e Biden pësoi një pengesë në Michigan më 27 shkurt, kur 13 për qind e votuesve thanë se ishin “të pavendosur” në mes të përpjekjeve për regjistrimin e votuesve për mbështetjen e presidentit për Izraelin për luftën në Gaza.

LEXO EDHE:

Back to top button