Nga nesër fillon pushimi pranveror për nxënësit në Maqedoni

Nga nesër fillon pushimi pranveror për nxënësit në Maqedoni

Fillon nga nesër, më 29 prill, pushimi pranveror për nxënësit e shkollave fillore dhe të mesme, i cili u prezantua për herë të parë këtë vit shkollor, do të zgjasë deri më 6 maj 2024. Kjo është hera e parë që një ndryshim i tillë ndodh në kalendarin mësimor. Viti shkollor 2023/2024 do të përfundojë më 17 qershor për nxënësit e shkollave fillore, ndërsa për gjimnazistët, si vitet e kaluara, më 10 qershor.

Në të njëjtën periudhë, shkollat nuk do të jenë të hapura më 8 maj (e mërkurë) për shkak të raundit të dytë të Zgjedhjeve Presidenciale dhe Parlamentare 2024.

Në ditën e mëparshme, të martën më 7 maj, shkollat ku do të organizohet votimi nesër do të kenë orar të reduktuar dhe orë pune deri në orën 11:00.

Ministria e Arsimit dhe Shkencës ka vendosur që mësimi i ditëve jo pune për shkak të zgjedhjeve të bëhet në ditë pune me qëndrim më të gjatë të nxënësve në shkolla për të realizuar orë shtesë. Drejtorët e shkollave janë ngarkuar me planifikimin dhe organizimin e orëve shtesë.

Nxënësit e Shkupit duhet të kompensojnë mësimet e munguara më 30 nëntor 2023, kur u organizua Këshilli i Ministrave i OSBE-së në kryeqytet.

Shtimi i orëve mësimore të paplotësuara do të planifikohet dhe organizohet nga drejtorët e shkollave dhe do të realizohet me qëndrim më të gjatë të nxënësve në ditët e javës së punës, në kuadër të orarit gjashtëorësh të punës së mësuesve. Ministria e Arsimit ka tërhequr vendimin e mëparshëm për të kompensuar atë që mungonte të shtunave, pas reagimeve nga publiku dhe sindikatat.

LEXO EDHE:

Back to top button