Nga shtatori, pensionet vetëm përmes bankës


Pensionistët të mos e presin pensionin në shtëpi, sepse për këtë muaj pensionet do të paguhen vetëm përmes bankave afariste. Të gjithë pensionistët që marrin pension përmes Postës së Maqedonisë, duhet të hapin llogari transaksioni në një bankë tjetër për të marrë pensionin e tyre në kohë. Në një seancë, qeveria vendosi që këto pensione, të cilat janë dërguar nga postieri, dhe tani që do të transferohen në llogari të reja, të fillojnë të paguhen nga 26 gushti deri më 1 shtator, në katër grupe:

Qeveria

26 Gusht         – Lëshimi i pensioneve deri në 11.000 denarë

27 Gusht         – Lëshimi i pensioneve deri në 14.000 denarë

31 Gusht         – Lëshimi i pensioneve deri në 18.000 denarë

1 Shtator         – Lëshimi i pensioneve deri në 18.000 denarë

Për ata që nuk do të hapin llogari të re deri më 25 gusht, Qeveria ka angazhuar Fondin Pensional dhe bankat afariste të bëjnë pagesa shtesë gjatë shtatorit. Tani për tani, Posta e Maqedonisë mbetet e bllokuar derisa të nënshkruhet një marrëveshje e re me një bankë tjetër.

Tani për tani, mbetet e pasigurt kur dhe në çfarë mënyre personat që nuk mund të shkojnë fizikisht në bankë, do ta marrin pensionin, ndihmën sociale, shtesat për fëmijë etj. Qeveria e obligoi Shoqatën e Bankave të Maqedonisë të përgatisë një model për hapjen e një llogarie të re transaksioni për ata që nuk mund të shkojnë fizikisht në banka. nga Shoqata e Bankave thonë se përgatitja e shabllonit është afër përfundimit, por ende nuk dihet nëse ai dokument do të duhet të noterizohet, i cili do të jetë një kosto shtesë për qytetarët.

Andr Cobanova

LEXO EDHE:

Back to top button