Për dy vjet ka jetuar me një gomë në qafë, sot më në fund është i lirë

Për dy vjet ky drerë ka qenë i burgosur me një gomë në qafë, dhe sot më në fund është i lirë. Kjo është historia e e një dreri në Amerikën e Veriut, që të paktën nga viti 2019 është parë me këtë gomë në qafë. Kafsha është rreth 4 vjeç dhe peshon 270 kg dhe është parë për herë të parë me gomën në qafë në afërsi të rajonit Pine Junction, ndërsa sot pas 4 vitesh më në fund sot është liruar. Dreri është kapur nga rojat e parkut të Kolorados dhe për t’i t’i hequr gomën iu është dashur një punë disa orëshe, sepse  janë detyruar t’i presin brirët, pasi ka qenë e pamundur për të prerë gomën nga fijet e çelikut që ndodhen në brendësi të saj.

- Advertisements -

LEXO EDHE:

Back to top button