“Po ta kisha ditur këtë, nuk do të kisha pranuar kurrë një divorc…”: Letrat private të Princeshës Diana zbulojnë të vërtetën e dhimbshme

“Po ta kisha ditur këtë, nuk do të kisha pranuar kurrë një divorc…”: Letrat private të Princeshës Diana zbulojnë të vërtetën e dhimbshme

Princesha Diana e ndjerë ishte vetëm 36 vjeç kur vdiq në një aksident tragjik automobilistik në Paris më 31 gusht 1997.

Ajo që shumë nuk e dinë është se derisa ishte gjallë, ajo shkroi shumë letra në të cilat tregonte se nuk do të kishte pranuar një divorc nga Princi Charles nëse do ta dinte se çfarë do të kalonte.

Një seri letrash të saj në të cilat ajo shkruante hapur për keqardhjen e saj për divorcin dhe goditjet e ulëta nga familja mbretërore u ofruan për shitje në fillim të vitit 2023.

 

Shitja përfshinte 32 letra dhe kartolina që princesha e ndjerë u dërgoi nga viti 1995 deri në 1996 miqve të saj Susi dhe Tarek Kassem.

Ata vendosën t’i shisnin letrat, duke pretenduar se ishte një “përgjegjësi e madhe” të posedosh diçka të tillë dhe nuk donin t’ia linin ato fëmijëve të tyre. Ata ruanin ende disa nga letrat e saj intime dhe konfidenciale, ndërsa pjesa tjetër u shit dhe paratë u dhuruan për qëllime humanitare.

“Është shumë e vështirë për mua dhe ka një presion të madh që vjen nga të gjitha anët. Ndonjëherë e kam të vështirë të mbaj kokën drejt, dhe sot jam në gjunjë dhe dua që ky divorc të përfundojë sa më shpejt që të jetë e mundur sepse çmimi i mundshëm është i tmerrshëm”, ka shkruar Diana në një nga letrat pasi anuloi. shkuarja në opera për shkak të tensionit të madh.

 

Sa e vështirë ishte për të, dëshmon edhe fakti se shkrimi i saj i bukur dhe i rregullt deformohet në fund të letrës. Në maj 1996, ajo i tha një miku të saj se mendonte se telefonat në Pallatin Kensington ishin përgjuar.

“Për shkak se nuk kam celular, e kam të vështirë të flas në telefon për çështje private, sepse bisedat e mia janë të regjistruara. Nëse do ta dija një vit më parë se çfarë lloj përvoje do të kaloja me këtë divorc, nuk do të kisha pranuar kurrë. Është e dëshpëruar dhe e shëmtuar”, ka shkruar princesha.

Në faqen e internetit të shtëpisë së ankandeve, përmes së cilës janë shitur letrat, thuhej:

 

“Susi dhe Tarek Kassem ishin miq të ngushtë të Dianës, Princeshës së Uellsit dhe i mbajtën këto letra për më shumë se 25 vjet. Në to pasqyrohet marrëdhënia e veçantë dhe e butë që kishin. Pronësia e këtyre dokumenteve është një përgjegjësi që Kasemët nuk duan t’ua kalojnë fëmijëve dhe nipërve të tyre. Kjo është arsyeja pse ata vendosën t’i shesin dhe t’i japin të ardhurat për bamirësi.

Gjatë miqësisë së tyre me Princeshën Diana ata patën kontakte të ngushta. Prania e saj e kapërcen kohën”.

LEXO EDHE:

Back to top button