“Small is beautiful”, ekspozitë e veçantë në Nju Jork

“Small is beautiful”, ekspozitë e veçantë në Nju Jork

Nga piktura me kërpudha deri te një plazh me ëmbëlsira, janë  të gjitha gjërat në miniaturë që mund të shihen në ekspozitën “E vogla është e bukur”, e cila hapi dyert për vizitorët në Nju-Jork. Kjo është ekspozita më e madhe ndërkombëtare, dedikuar tërësisht artit në miniaturë, sipas Fever, kompania e platformës së zbulimit të argëtimit të drejtpërdrejtë që drejton eventin. Në ekspozitë janë 130 pjesë të veprave të artit në miniaturë nga 32 artistë në mbarë botën. Ekspozita u prit mirë jashtë shtetit, me më shumë se 150.000 vizitorë në Paris dhe Londër. “Small is Beautiful” fillimisht u krijua përmes rrjeteve sociale, por Kohn këmbëngul se është më mirë t’i shihni veprat personalisht. Për më tepër njerëzve u ofrohen përmasa zmadhuese dhe mikroskope për të parë këtë botë të vogël. Ashtu si në ekspozitat e mëparshme, artistët shfaqën miniatura të ndryshme në forma të ndryshme arti – të tilla si skulptura, ushqimi, madje edhe samurai origami. Kjo ekspozitë e “vogël” do të zgjasë deri në fund të gushtit të këtij viti.

LEXO EDHE:

Back to top button