Trump ka akoma të ndaluar Facebook, por ende nuk është vendimi përfundimtar

Bordi Mbikëqyrës i Facebook tha se “mbështeti” pezullimin e platformës së ish presidentit Donald Trump nga postimi, për momentin ende është aktiv ky vendim – por gjithashtu nisi vendimin përfundimtar përsëri në Facebook, duke thënë se “duhet të rishikojë dënimin arbitrar”.

- Advertisements -

Tani për tani, Trump nuk do të lejohet të kthehet në Facebook. Bordi tha se vendimi do të duhet të rishikohet në gjashtë muaj. Në këtë  vendim, bordi kritikoi ashpër mungesën e zbatimit të politikave nga vetë kompania.

Bordi tha se ndërsa pezullimi i llogarisë së Trump ishte i justifikuar për shkak të kërcënimit të dhunës që ish-presidenti paraqiste, ishte e papërshtatshme që Facebook të “vendoste dënimin e papërcaktuar dhe pa standard të pezullimit të pacaktuar”. Politikat e vetë kompanisë nuk lejojnë pezullime të pacaktuara, tha bordi.

LEXO EDHE:

Back to top button