Turqia po hap dyert për nomadët dixhitalë

Turqia po hap dyert për nomadët dixhitalë

Turqia, një nga destinacionet turistike më të njohura në botë, po bëhet tani një parajsë për nomadët dixhitalë, sipas një njoftimi për shtyp. Për të marrë një vizë për Turqinë, nomadët dixhitalë mund të fillojnë lehtësisht procesin e aplikimit përmes platformës Digital Nomads GoTurkiye. Pas plotësimit të kërkesave të kësaj platforme, që është vetëm hapi i parë i procesit, nomadët dixhitalë do të marrin një “Certifikatë Dixhitale Identifikimi Nomad”. Me atë certifikatë, nomadët dixhitalë vazhdojnë procesin në konsullatat turke dhe/ose qendrat e vizave

Me një infrastrukturë të fortë teknologjike, një vendndodhje të aksesueshme dhe sisteme bankare dhe pagesash dixhitale më të mira, Turqia është bërë tashmë një destinacion popullor për nomadët dixhitalë në vitet e fundit. Me një vizë nomade dixhitale, vizitorët mund të zgjasin qëndrimin e tyre në Turqi, duke përdorur internetin me shpejtësi të lartë dhe lidhjet celulare në qytetet e saj kryesore dhe hapësirat e bashkëpunimit në zyrat në mbarë botën.

Stambolli, një vend ku takohen kultura të ndryshme, nuk është vetëm një vend historik, por edhe një qendër biznesi me kompani dhe startup të shumta. Njoftimi rekomandon: qytetin e Izmirit, i cili plotëson nevojat e nomadëve dixhitalë, Mugla në udhëkryqin e Mesdheut dhe Detit Egje dhe Antalia, zemra e rivierës turke dhe një destinacion i preferuar i nomadëve dixhitalë, me 300 diell. ditë gjatë gjithë vitit.

LEXO EDHE:

Back to top button