Vazhdojnë përpjekjet për rimëkëmbje pas shpërthimit në Stamboll

Vazhdojnë përpjekjet për rimëkëmbje pas shpërthimit në Stamboll

Rruga historike dhe popullore Istiklal e Stambollit është ende duke u rimëkëmbur nga një sulm me bombë më 13 nëntor. Pronarët e bizneseve dhe banorët janë të shqetësuar për pasojat afatgjata që sulmi do të ketë në ekonominë e zonës ku ata punojnë dhe jetojnë.

Banorët e Stambollit janë në zi pas një shpërthimi në rrugën historike popullore të qytetit, Istiklal, në të cilin u vranë gjashtë persona dhe mbi 50 të tjerë u plagosën më 13 nëntor.

Banorët e zonës ku ndodhi sulmi me bombë dhe disa misione diplomatike në Stamboll kanë vendosur kurora me lule.

Pas sulmit, disa banorë të Stambollit thanë se tani kanë frikë të shkojnë në vende të mbushura me njerëz. Të tjerët vazhdojnë aktivitetet e tyre, duke thënë se nuk do të dorëzohen para terrorit.

LEXO EDHE:

Back to top button