Wall Street është në rënie, ende nuk ka marrëveshje mes demokratëve dhe republikanëve

Wall Street është në rënie, ende nuk ka marrëveshje mes demokratëve dhe republikanëve

Në Wall Street, çmimet e aksioneve ranë ndjeshëm të martën pasi investitorët shqetësoheshin për mungesën e progresit në negociatat midis demokratëve dhe republikanëve në Uashington për të rritur borxhin e vendit. Dow Jones humbi 0,69 për qind dhe ra në 33,055 pikë, ndërsa S&P 500 rrëshqiti 1,12 për qind në 4,145 pikë dhe indeksi Nasdaq 1,26 për qind në 12,560 pikë.

Rënia e indeksit është pasojë e mungesës së progresit në negociatat ndërmjet përfaqësuesve të presidentit amerikan Joe Biden dhe republikanëve për rritjen e kufirit të sipërm të huamarrjes shtetërore, ndaj investitorët kanë frikë nga ndërprerjet në financimin e punës së federalëve. institucionet. Investitorët shpresojnë që një marrëveshje të arrihet në kohë që Kongresi të mbështesë rritjen e propozuar të financimit deri në afatin e 1 qershorit.

Megjithatë, afatet po afrohen dhe pyetja është se çfarë do të përmbajë kontrata.

“Nëse arrihet marrëveshja do të ketë lëshime të caktuara në shpenzimin e buxhetit. Dhe kjo mund të ndikojë në rritjen e ekonomisë”, shpjegon Michael Wilson, një strateg në Morgan Stanley.

Investitorët janë të frenuar nga pasiguria që rrethon normat e interesit të bankës qendrore amerikane.

Shumica e analistëve vlerësojnë se Fed nuk do t’i rrisë më tej normat e interesit në qershor pasi presionet inflacioniste lehtësohen dhe bankat rajonale luftojnë me shtrëngimin e kushteve të kreditimit. Megjithatë, zyrtarët e Fed thonë se inflacioni nuk është dobësuar ende mjaftueshëm dhe normat e interesit mund të kenë nevojë të rriten më tej.

LEXO EDHE:

Back to top button