Zgjedhjet në Greqi, partia e kryeministrit Mitsotakis kryeson por nuk ka gjasa të fitojë mjaftueshëm vende në parlament

Zgjedhjet në Greqi, partia e kryeministrit Mitsotakis kryeson por nuk ka gjasa të fitojë mjaftueshëm vende në parlament

Nëse rezultatet zyrtare vërtetojnë indikacionet e exit poll-it, Mitsotakis do të duhet të kërkojë partnerë koalicioni për të siguruar një shumicë në parlamentin prej 300 vendesh, shkruajnë mediat e huaja, përcjell Telegrafi.

Nëse bisedimet e koalicionit dështojnë, zgjedhjet e dyta mund të mbahen në fund të qershorit ose në fillim të korrikut.

Sondazhet e jashtme treguan rivalin kryesor të Mitsotakis, ish-kryeministrin Alexis Tsipras dhe partinë e tij të majtë Syriza, në vendin e dytë.

Zgjedhjet e së dielës janë të parat e Greqisë që kur ekonomia e saj pushoi së qeni nën mbikëqyrjen e rreptë nga huadhënësit ndërkombëtarë, të cilët kishin siguruar fonde shpëtimi gjatë krizës financiare gati dhjetëvjeçare të vendit. Ndryshe, zyrtarët grekë kishin premtuar rezultate të shpejta – rreth 90% e zonave duhet të kishin raportuar deri në orën 22:00 sipas kohës lokale, tri orë pas përfundimit të votimit.

LEXO EDHE:

Back to top button