Publikohet marrëveshja politike dhe ekonomike e arritur në Shtëpinë e Bardhë


Kosova dhe Serbia kanë nënshkruar për normalizim ekonomik me ndërmjetësimin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Shtëpinë e Bardhë.

Në marrëveshjen e publikuar thuhet se do të implementohen letrat e interesit që janë arritur më herët e që kanë të bëjnë me linjën hekurudhore, autostradave dhe linjën ajrore.

Po ashtu, Kosova obligohet të bëhet pjesë e “mini-Shengenit ballkanik” ku është Shqipëria, Serbia, Maqedonia e Veriut.

Po ashtu, ndër pika të marrëveshjes është edhe njohja reciproke mes Kosovës dhe Izraelit.

 

 

 

LEXO EDHE:

Back to top button