Uind Runer aeroplani më i madh në historinë e aviacionit

Uind Runer aeroplani më i madh në historinë e aviacionit

Uind Runer do të jetë aeroplani më i madh i ndërtuar ndonjëherë në historinë e aviacionit. Kompania Radia po zhvillon avionin për tu ardhur në ndihmë transportit të pajisjeve gjigante të turbinave të erës. Duke qenë se ka një krizë globale të energjisë dhe fermat e erës në breg janë një mundësi potenciale rritjeje, nuk mund të transportohen përbërësit e turbinave të erës. Aeroplani në zhvillim do të mund të dorëzojë tehe gjigande 90 metra të gjata direkt në fermat e erës. UindRunner do të ketë një vëllim të mallrave prej 272 mijë metra kub, të mjaftueshme për të mbajtur tre pishina olimpike. Kjo është 12 herë më e madhe se volumi i një Boeing dhe rreth 100 metra i gjatë. Sa i përket shtrirjes së krahëve, do të jetë gati 80 metra. Aeroplani do të ketë nevojë vetëm për një pistë të mbushur me baltë ose zhavorr për tu ulur. /Alsat.mk

LEXO EDHE:

Back to top button